Bronsklei Jeweller's Light Yellow Brons 200 gram Prometheus

Productnr.: MC PBCLY 200

€ 44,95
(1 stuk(s) = € 44,95)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Je eigen bronzen sieraden maak je met Prometheus Bronze Clay, bronsklei!


Kijk in de kennisbank voor de werkwijze Bronsklei voor informatie over modelleren, afbakken, afwerken etc

Kijk hier voor meer bronsklei productenDe brons klei van Prometheus is een klei die door verhitting veranderd in puur brons. Het is een samenstelling van brons poeder, water en een organisch bindmateriaal.
Net als onze andere klei soorten kan het met de hand gevormd worden tot vellen of slangetjes, in mallen, voorzien worden van textuur en zelfs op een draaischijf gebruikt worden.
Het kan afgebakken worden met de meeste synthetische stenen, Zirconia's, voor-geteste natuurlijke stenen, glazen kralen en keramisch porselein. Tevens is het zeer geschikt voor emailleren. Het heeft een langzaam drogende eigenschap zodat je de klei langer kan kneden en vormen.

Prometheus Bronze Clay kan bewaard worden op kamertemperatuur en heeft een langzaam drogende eigenschap zodat je de klei langer kan kneden en vormen. De klei heeft een krimppercentage van 7-9%. Veel eigenschappen komen overeen met zilverklei; de verhitting van bronsklei vindt plaats in een oven op 700°C, gedurende 30 minuten. Ook is er geen RVS pan en/of actieve kool benodigd bij het verhitten. De verpakking bevat 100 gram koperklei.

Deze klei gebruik je om vormen te maken, door kneden, uitrollen en oprollen.


Handige tips bij het gebruik van Prometheus Bronze Clay
:

- Bronsklei moet luchtdicht, koel en donker bewaard worden.
In de verpakking is de bronsklei 1 jaar houdbaar.
- Bronsklei kan verdund worden met gedestilleerd of gekookt water.
- Verpak de restjes bronsklei altijd meteen vacuum om oxidatie te voorkomen.
- Bronsklei droogt aan de lucht en droogt vrij snel, dus zorg dat alles van tevoren klaar
staat.
- Eenmaal droog is bronsklei zo hard als gips, waardoor het mogeljk is om er patronen
in te krassen of te vijlen.
- Als het droog is en het breekt, kun je een sierraad van bronsklei repareren met pasta.
- Het is belangrijk om te weten dat de klei niet tegen vorst kan.

Wil je zelf aan de slag gaan met Prometheus Bronze Clay?

Dan raden wij je aan eerst een workshop te volgen bij een gecertificeerd Art Clay Silver
instructeur. Je leert hier goed met de bronsklei te werken en de gereedschappen juist toe te passen. Bovendien is het ontzettend gezellig!


Instructies Prometheus™ Bronze Clay

Vormen

Verwijder de klei uit zijn plastic verpakking en plaats het op een schoon plastic werk oppervlak en/of teflon vel. Gebruik je vingers, klei roller, spatels, uitsteekvormen, hobby mesjes, tandenstokers en andere gereedschappen om het te vormen.
Je kunt textuur aanbrengen in de klei met stempels, textuur platen en andere interessante texturen.
Bij een normale consistentie blijft de klei niet plakken aan de handen of het werkoppervlak. Echter adviseren wij om gebruik te maken van een anti-plak formule. Een kleine hoeveelheid van de anti-plak formule op een oppervlak zorgt ervoor dat zilverklei moeiteloos loskomt en niet blijft plakken. De vloeistof kan gebruikt worden als spray of aangebracht worden met een kwastje. Bij het gebruik van profielplaten of stempels zul je merken dat de afbeeldingen hierdoor veel scherper en helderder worden, dan zonder het gebruik van olie of balsems. De formule is niet schadelijk voor de klei, ondergrond en gezondheid en is tevens geurloos en sneldrogend.

Om te voorkomen dat de klei uitdroogt, is het raadzaam om niet te lang te werken aan het vormen. Je hoeft je echter niet te haasten omdat Prometheus brons klei je genoeg tijd geeft. Mocht er desondanks toch scheuren ontstaan kan je deze weg werken door water direct toe te voegen met bijvoorbeel een penseel of een spray. Grotere scheuren of breuken kunt u repareren met een beetje pasta.

Pasta maken
Om pasta te maken mix je een beetje klei met water tot het de consistentie van lobbige yoghurt.

Drogen


Afbakken

De verhitting van bronsklei kan in een oven op 700°C gedurende 30 minuten. Er is geen RVS bakje met actieve kool benodigd bij het verhitten. Echter zijn er mensen die deze methode wel prefereren omdat de synthering beter is en achteraf picklen niet nodig is.
Een mooi alternatief is dat u de klei verhit met een gasbrander.

De mogelijkheden om Prometheus Brons klei af te bakken:

Zoals elk oven is iets anders, raden wij u aan een aantal experimenten te doen, en houdt een gedetailleerd oven log, om uw eigen specifieke baktabel maken (**). U kunt brand bij hogere temperaturen, maar dit zou geven u een hogere krimp.

(*) Gebruik handschoenen, tangen, peddel en een veiligheidsbril bij het laden en lossen van een oven. Zet hete stukken op een hittebestendige ondergrond.
(**) Test uw oven de nauwkeurigheid van het vuren van een klein stukje klei. Elektrische ovens mogen geringe afwijkingen, als gevolg van hun temperatuur controle systemen en isolaties. Volgens uw testresultaten, kunt u verhogen van de baktemperatuur tot 5%.

(*) Er is een demonstratie video op www.proclays.com
(**) Brand uw stukken in een goed geventileerde plaats. Personen met een long-of ademhalingsproblemen kunnen worden beïnvloed door de rook gemaakt.
(***) Gebruik handschoenen bij het werken met keramische deken, inademing Het is stof, en was de handen na het werken.

Als het vuren is voltooid, nemen het pakket, zet het op een hittebestendige ondergrond en wacht tot hij is afgekoeld voordat u uitgepakt of neem het uit het pakket, terwijl het heet is en quinch in het water. De meeste van de brand schaal laat het stuk. Om zich te ontdoen van de rest, laat het in hete beitsen oplossing voor bepaalde tijd.

Conventionele Methode

Plaats de gedroogde stuk (of stukken) op een roestvrij stalen gaas en zet hem in de voorverwarmde op 800 deg.C/1472 deg.F. (**) Wacht tot de oven om weer te verhogen voor haar gewenste temperatuur, dan beginnen de timing van uw bakken gedurende 30 minuten.

Als het vuren is voltooid, neem het stuk, zet het op een hittebestendige ondergrond en wacht tot hij naar beneden of veel beter koelen, quinch in het water terwijl het heet is. (***) De meeste van de brand schaal laat het stuk. Om zich te ontdoen van de rest, laat het in hete beitsen oplossing voor bepaalde tijd.
(*) Deze methode wordt speciaal aanbevolen voor grote stukken; statuetts enz.
(**) De meeste ovens zijn koeler in de buurt van de voordeur, dus zet ze dicht bij de achterkant van de droogstoof.
(***) Wees je bewust van waterdamp.

Carbon Methode

Dit is een 2-step-methode.

Stap.1
Plaats de gedroogde stuk (of stukken) op een roestvrij stalen gaas en zet hem in de pre-oven op 500 graden C / 932 deg.F, of op een fornuis. Brand het gedurende 10 minuten, neem het op een brandvrije ondergrond en laat het afkoelen.

Stap.2
Zet ongeveer 3 cm. van actieve kool op de bodem van een stalen container. Plaats de stukken met ten minste 1,5 cm ruimte tussen elkaar en vul de container met actieve kool, sluiten en het in de voorverwarmde oven zetten tot 800 ° C / 1472 ° C. Laat de oven opnieuw aan de orde om de beoogde temperatuur en vuur het voor 90 minuten. Als het vuren is voltooid, ofwel laat het afkoelen in de oven, of haal het uit en laat het op een warmte-geïsoleerde oppervlak tot het koud genoeg is om je stukken eruit te halen. Een andere baktabel is 800 ° C / ° F 1472 gedurende 2 uur, wat beter is wanneer PBC ™ wordt gecombineerd met PCC ™.

Met een gasbrander


Afwerken

Borstel je stuk met een metalen borstel en, indien nodig, zet het in hete beitsen oplossing. (*) Na het beitsen, spoelen het stuk met water en droog. Dit geeft je een lekker warm roodachtig brons kleur. U kunt ook gebruik maken van vele verschillende patina oplossingen om u andere kleuren.
(*) Wij raden Picklean ™ korrels. Meng een eetlepel Picklean ™ om een glas heet water en laat uw stuk in het voor bepaalde tijd.
Poolse het stuk met een polijsthulpmiddel, polijsten papieren, een thumbler polijsten of motor. Met behulp van polijstmiddelen kunnen geven extra glans aan uw werk.