Koperklei Copper clay 50 gram (A-0300)

Productnr.: AC A-0300

€ 16,95
(1 stuk(s) = € 16,95)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving


Je eigen koperen sieraden maak je met Art Clay Copper!

Art Clay Copper is, net als Art Clay Silver, eenvoudig te kneden, modelleren en af te bakken in een oven. De stappen voor het maken van creaties met Art Clay Copper zijn hetzelfde als met zilverklei, echter moet bij het afbakken zonder actieve kool een extra stap worden toegevoegd: het behandelen van de geoxideerde laag. Anders dan bij zilverklei reageert koperklei op zuurstof in de lucht en ontstaat er een bruin-zwarte laag op de koperklei.
De verpakking bevat 50 gram koperklei. Wij adviseren om een product als "Gloves in a bottle" te gebruiken om verkleuring van je handen te voorkomen.

De klei is ook te combineren met andere materialen

Art Clay Koper Pasta

De Art Clay Pasta is niet verkrijgbaar, deze kunt u eenvoudig zelf maken.
Voeg een kleine hoeveelheid water toe aan zachte klei en kneed dit zorgvuldig. Gebruik deze substantie om eventuele barstjes op te vullen of meerdere delen aan elkaar te vestigen.

Handige tips bij het gebruik van Art Clay Copper

 • Koperklei moet luchtdicht, koel en donker bewaard worden.
 • In de verpakking is de Koperklei 1 jaar houdbaar.
 • Koperklei kan verdund worden met gedestilleerd of gekookt water.
 • Doe restjes altijd meteen terug in de originele verpakking of in het gripzakje.
 • Koperklei droogt aan de lucht en droogt vrij snel, dus zorg dat alles van tevoren klaar staat.
 • Eenmaal droog is koperklei zo hard als gips, waardoor het mogelijk is om er patronen in te krassen of te vijlen.
 • Als het droog is en het breekt, kun je een sieraad van koperklei repareren met pasta.
 • Het is belangrijk om te weten dat de klei niet tegen vorst kan.


Het maken van grotere objecten met koper klei

 • Maak gebruik van een kurk klei voor een kern, dat wordt ook aanbevolen voor het maken van een groot (dik) stuk.
 • Door middel van uitgebreide testen met Art Clay Koperen stukken op groot formaat vonden we de mogelijkheid dat er kleine holle gaten ontstaan na het drogen, in bijzondere gevallen als het is gevormd met meer dan 10mm dikte.
 • Als er een holle kloof ontstaat in het stuk na het drogen, vul dan de kloof met de zachte koper klei en daarna weer afbakken na het drogen en voor afwerken.
  Deze holle kloof heeft minder kans te worden gemaakt door het drogen met een verwarming apparatuur zoals een hete kookplaat, een oven of een hete lucht droger.
  Dus als je een stuk binnen 10mm dik maakt, droog het dan met hete gereedschap, de kans binnen op holle gaten is dan extreem klein.
 • De lengte van de droogtijd verschilt door de grootte en het ontwerp van het stuk, dus zorg ervoor dat je goed nakijkt of het stuk droog is. Als het droog is, dan kan je het stuk afbakken.

Gebruik van Art Clay Copper
Art Clay Koper en Art Clay Silver hebben verschillende eigenschappen die elkaar kunnen aantasten wanneer deze met elkaar in aanraking komen. Wij raden aan om aparte gereedschappen te gebruiken voor elke type klei. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de gereedschappen na elk gebruik grondig worden schoongemaakt.

Bewaren van Art Clay Copper
Gebruik de koperklei zo snel mogelijk na openen van de verpakking. Na het openen van de verpakking, zal het oppervlak van de koperklei gaan oxideren en donkerder van kleur worden.

Als je een donkere verkleuring ziet, schraap dit deel dan weg en gebruik de overgebleven klei voor het maken van een werkstuk.
Om oxidatie van geopende pakjes koperklei te voorkomen, wordt geadviseerd om de klei in meerdere lagen plastic in te pakken en vervolgens een plastic sluitzak te gebruiken die geheel vacuüm kan worden gezogen.

Vanwege de chemische aard van koper, heeft Art Clay koper gecreëerd dat er een geoxideerde laag op de klei ondergrond zit door blootstelling aan zuurstof. Eerste en meest belangrijke voorlichting, is dat de restjes of overgebleven klei weer inpakt, daar is een plastic voedsel wrap voor bruikbaar. Wikkel de klei met geen lucht tussen de wrap en druk op de klei met een roller zodat het goed blijft zitten.

Wil je zelf aan de slag gaat met Art Clay Copper?

Dan raden wij je aan eerst een workshop te volgen bij een gecertificeerd Art Clay Silver
instructeur niveau 2. Je leert hier goed met de koper klei te werken en de gereedschappen juist toe te passen. Bovendien is het ontzettend gezellig!