Ultra Smooth Investment voor ring pellet

Productnr.: AM 26

€ 6,95
(250 g = € 6,95)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Inhoud 250 gram


Voor de soepelste, sterkste pellets gebruik je onze Ultra Smooth Investment. . Dit product is gemakkelijk te mengen en in de Ring Pellet Molds te gieten.


Gebruik het om ringmaten te gieten voor ringen van metaalklei.


De Ring Pellet Mold is klaar voor gebruik. Gewoon uitpakken, je investment mengen met water en de mal vol gieten.


Kijk hier voor de Pellet Mold halve maten

Kijk hier voor de Pellet Mold hele maten


Instructies

Dit recept maakt een volledige set pellets van maat 4 tot en met 12. of 4,5 tot en met 12,5 Als je geselecteerde maten wilt gieten, verklein dan het recept evenredig met het aantal pellets dat je wilt gieten. Je kunt de pellets tot de bovenkant van de mal gieten voor brede ringen of halverwege voor dunne ringen om nog meer te besparen.


Doe in een glazen pot van 1 kopje:

- 1 eetlepel + 2 theelepels water

- 1/4 kopje + 1 theelepel investeringspoeder

Roer tot een gladde en romige massa (ongeveer 1 minuut). Als je klontjes vindt, prak ze dan met de achterkant van een lepel.

De massa moet goed gietbaar zijn als een dikke soep.


Giet in de holtes. Laat de vorm ongestoord staan tot hij hard is, minstens 30 minuten. De werkelijke tijd die nodig is voor de investering om op te stijvenhangt af van de luchtvochtigheid in je omgeving tijdens het gieten. Als de luchtvochtigheid laag is, kun je de mal in 25 minuten ontvormen. Wanneer Als de luchtvochtigheid erg hoog is, kan het wel 40 minuten duren voordat de investering is uitgehard.


Van de ringpellets neem je jou werkelijke ringmaag. De ring van metaalklei maak je groter volgens de ringmaten tabel hierboven.

De maten op de pellets zijn USA maten. Hierboven vind je ook een omreken tabel naar europese maten en japanse maten.


Als pellet en metaalklei ring allebei goed droog zijn plaats je ze in de oven om af te bakken. Na het afbakken laat je ring met pellet goed afkoelen. Eenmaal afgekoeld plaats je hem in een bakje met water. De pellet gaat oplossen.


Let op: Ring en pellet niet in koud water gooien om af e koelen. Er kan een gevaarlijk thermische schok ontstaan.


Je Ring Pellet Mold gaat jaren mee als je hem goed onderhoudt. Niet in direct zonlicht plaatsen. Wanneer je de mal niet gebruikt in plasticfolie bewaren of bewaar hem in een bak met een goed sluitend deksel. Niet in papier wikkelen of op papier laten zitten.


Veiligheid

Adem het investment poeder niet in. Investmentpoeder bevat siliciumdioxide en kan na verloop van tijd silicose veroorzaken als het wordt ingeademd. Wij raden u aan een stofmasker te dragen wanneer u aan de slag gaat met invesment. Giet ongebruikte of gebruikte investeringen niet in uw afvoer. De deeltjes zijn zwaar en zullen aan leidingen blijven kleven en resulteren in een betonachtig bezinksel dat zal leiden tot verstopping. Veeg in plaats daarvan je pas gebruikte mengbeker af met een vochtige papieren handdoek en plaats hem in een afvalbak, of spoel je menggereedschap buiten af.